Skip to main content

Poruka dana

 Da se prisjetimo...


1. Nemojte zvati nekoga više od dva puta u kontinuitetu. Ako ne odgovora na vaš poziv, pretpostavite da ima nešto važno za obaviti ili jednostavno nije zainteresovan za vas. 


2. Vratite novac koji ste posudili i prije nego što se osoba koja ga je posudila sjeti ili zatraži. To pokazuje vaš integritet i karakter. Isto vrijedi i za kišobrane, knjige ili nešto treće.


3. Nikada nemojte naručivati ​​skupo jelo na jelovniku kada neko drugi plaća u restoranu.


4. Nemojte postavljati neugodna pitanja poput „Oh, znači još nisi oženjen?“ ili „Zar nemaš djece“ ili „Zašto nisi kupio kuću?“ Ili zašto ne kupiš auto? Zaboga, to nije tvoj problem. 


5. Uvijek otvorite vrata osobi koja dolazi iza vas. Nije bitno da li je momak ili djevojka, stariji ili junior. Ne postajete mali ako se prema nekome dobro ponašate u javnosti. 


6. Ako uzmete taksi s prijateljem i on plati, vi platite sljedeći put.


7. Poštujte različita mišljenja. Upamtite da će ono što je vama 6 izgledati kao 9 nekome ko je sučelice vama. Osim toga, drugo mišljenje je dobro za alternativu.


8. Nikad ne prekidaj ljude u razgovoru. Dopustite im da to izliju. Saslušaj ih sve i filtriraj ih sve.


9. Ako nekoga zadirkujete, a čini se da on u tome ne uživa, prestanite s tim i nikada to više ne radite. 


10. Recite "hvala" kada vam netko pomaže. Obavezno zahvalite!


11. Javno pohvalite. Privatno kritizirajte.


12. Gotovo nikad nema razloga za komentiranje nečije težine. Ako žele razgovarati o gubitku težine, reći će to i sami. 


13. Kada vam netko pokaže fotografiju na svom telefonu, nemojte kliziti lijevo ili desno. Poštujte tuđu privatnost.


14. Ako vam kolega kaže da ima zakazano kod doktora, ne pitajte zašto, samo recite "Nadam se da ste dobro". Nemojte ih stavljati u neugodan položaj da vam moraju reći svoju osobnu bolest. Ako žele da znate, učinit će to bez vaše radoznalosti.


15. Prema čistačici se odnosite s istim poštovanjem kao prema direktoru. Nitko nije impresioniran kada se grubo ponašate prema nekom ispod sebe, ali ljudi će primijetiti ako se prema njima odnosite s poštovanjem.




16. Ako vam se osoba obraća izravno, buljenje u vaš telefon je nepristojno.


17. Nikada nemojte davati savjete dok vas ne pitaju.


18. Kada se sretnete s nekim nakon dugo vremena, osim ako ne želite razgovarati o tome, nemojte ga pitati za godine i plaću. 


19. Gledaj svoja posla osim ako te ništa izravno ne uključuje - samo se kloni toga.


20. Skinite sunčane naočale ako razgovarate s bilo kim na ulici. To je znak poštovanja. Štoviše, kontakt očima važan je koliko i vaš govor.


21. Nikada ne govori o svom bogatstvu u društvu siromašnijeg. Slično tome, ne govorite o svojoj djeci pred ljudima koji se suočavaju sa neplodnošću.


22. Nakon što pročitate dobru poruku pokušajte reći: "Hvala na poruci".


POŠTOVANJE - sebe i drugih!

Comments

Popular posts from this blog

RTG kod atelektaze pluca

Na slici kompletna atelektaza pluca lijevo. Za razliku od izliva perkutorni nalaz je drugaciji. Izliv daje perkutornu muklinu.  Za uho koje nije naviknuto na perkusiju obavezno simetricno perkutovati. 🥼 Takodje kod atelektaze nema potiskivanja srca u kontra stranu na snimku.

EKG kod plucne embolije

 

Tipovi anemije