Skip to main content

Ovih 7 stvari unistavaju zdravlje i srecu

 Ovih 7 stvari uništavaju zdravlje i sreću


Emocije su neraskidivo povezane s unutrasnjim  stanjem i energijom osobe. Stoga ima smisla izbjegavati iskustva koja ne samo da kvare raspoloženje, već i negativno utječu na zdravlje i oduzimaju sreću. Ovako to djeluje.


Ovih 7 stvari uništavaju zdravlje i sreću


Najnovije istraživanje koje je objavljeno u časopisu Nature Human Behaviour pomoći će u pronalaženju odgovora na pitanje o povezanosti mentalnog i tjelesnog zdravlja. Poenta je u tome da moždani sistem ima dvije međusobno povezane mreže i svaka od njih prolazi kroz različita područja mozga.


Ove dvije mreže djeluju sinhrono i održavaju imunološki, kardiovaskularni, metabolički i druge sisteme u ravnoteži kada je osoba izložena unutrasnjim i vanjskim stresorima (glad, buka, prelaz iz sna u budnost itd.). Ta se regulacija naziva alostaza. Istodobno, gore navedene mreže stvaraju senzacije u ljudskom tijelu, inače je to stanja opće dobrobiti. Taj se fenomen naziva interocepcija.


Ako su osjećaji koje dozivljavamo dovoljno intenzivni, ove moždane mreže stvaraju emocije, u rasponu od tuge do euforije. Ovaj sistem regulise tijelo i paralelno stvara senzacije u tijelu. Također kontrolise socijalne i fizičke strahove, socijalne veze, empatiju, moral, pamćenje, pažnju. A određene moždane stanice integrisu vanjska osjetila: vid, sluh, dodir, miris i okus.


Zdravlje i sreća su ono o čemu svaka osoba sanja. Na tome se temelji naša sreća (s različitim varijacijama). Neki događaji pozitivno utieču na unutrasnje stanje osobe i njenu energetsku pozadinu. Ali negativna iskustva obično utiču na naše zdravlje, sreću i sreću.


Kako izbjeći negativne emocije?


Evo popisa destruktivnih osjećaja i iskustava koji mogu uništiti vaše zdravlje i postati ozbiljna prepreka vašem cilju.


Destruktivni osjećaji i osjećaji 


Bijes 


Svatko može podleći bijesu. Ali što se događa s našim zdravljem? U stanju bijesa naše se krvne žile stežu, što izaziva skok krvnog pritiska. A to je posebno opterećenje osobama s kardiovaskularnim problemima. Na nematerijalnoj razini bijes može ometati uspjeh u poslu, jer ljutnja često postaje faktor brzopletih postupaka i odluka. 


Tuga


Mnogo je razloga za tugu u životu. Ali morate pokušati izbjeći ovo stanje i u svemu pronaći pozitivnu stranu, inače možete naštetiti vlastitom zdravlju, a sreća će se okrenuti od vas. U depresivnom stanju osoba šteti svom dišnom sustavu: kisik teže prodire u pluća. Tuga i depresija izazivaju loše navike, a to također utječe na zdravlje i energetsku pozadinu.


Zavist 


Ako primijetite u sebi i najmanje znakove zavisti, pokušajte iskorijeniti ovaj razorni osjećaj. Zavist oduzima energiju. Kao rezultat toga, ne približavate se željenom cilju. Zbog praznina u energetskoj pozadini možete steći brojne zdravstvene komplikacije, posebno one povezane s prehladom, jer zavist najvise pogadja imunološki sustav. 


 



Ogorčenost


Ogorčenje može biti uzrokovano postupcima ili riječima drugih osoba. To se može učiniti namjerno ili nenamjerno. A onaj koji je uvrijeđen pati. Tijekom uvrede u glavi mi se roje negativne misli koje izazivaju ozbiljne psihološke smetnje i depresiju.  


Stres 


Poteškoće u privatnom životu, na poslu, dugotrajni mentalni i fizički problemi na poslu su faktori stresa. U takvom stanju osoba postaje ranjiva na zarazne bolesti, bolesti kardiovaskularnog sistema i mnoge druge. Uz stres, krvni tlak raste, a rizik od srčanog udara se povecava.


Strah 


Ovo je možda najstarija ljudska emocija koja mu je kroz istoriju pomagala da spasi život. Danas strah izaziva samo neizvjesnost i druga negativna iskustva. Strah usporava bubrežno područje mozga. Stoga postoji rizik od oboljenja bubrega.

Usamljenost

Ovo je pošast našeg vremena. Živa i topla komunikacija neće zamijeniti društvene mreže ili elektronsku postu. Usamljenost potkopava unutrasnji sklad, izaziva depresiju. Posvetite vrijeme svojoj rodbini i prijateljima, nemojte se zatvarati u svoja četiri zida. 

Šok

Neočekivane (i često neugodne) situacije koje su šokantne ne idu nam u korist. U stanju šoka desava se snažna navala adrenalina čiji su rezultat snažni otkucaji srca, tjeskoba i strah. Koristite razne psihološke tehnike da ojačate svoju unutarnju obranu i oduprite se okidačima.


Recite bye bye svima koji remete vas unutrasnji mir.

2022 Dresslily Flash Sale!12% off on order of $1;20% off on order of $129.CODE:DL666

Comments

Popular posts from this blog

RTG kod atelektaze pluca

Na slici kompletna atelektaza pluca lijevo. Za razliku od izliva perkutorni nalaz je drugaciji. Izliv daje perkutornu muklinu.  Za uho koje nije naviknuto na perkusiju obavezno simetricno perkutovati. 🥼 Takodje kod atelektaze nema potiskivanja srca u kontra stranu na snimku.

EKG kod plucne embolije

 

Tipovi anemije