Skip to main content

Tajne sreće koje je veoma važno znati

 7 tajni sreće koje je veoma važno znati


Kao što je Paolo Coelho napisao: „Ako osoba želi nešto, onda će cijeli svemir pomoći da se njegova želja ostvari.”

     

Da biste bili srećna osoba, morate prihvatiti svoj unutrašnji svijet onakvim kakav jeste, a zatim svjesno preuzeti odgovornost za njegovu transformaciju na bolje. Na kraju krajeva, niko drugi to neće uraditi umjesto vas.


Tajna sreće: manje misli, više voli i raduj se.

Svi naši problemi u životu su zbog nemirnog uma koji se nikako ne može smiriti i stalno razmišlja i razmišlja. Morate biti u stanju da se oslobodite uma, barem na neko vrijeme.


Tajna slobode je da ne brinete o tome šta drugi misle o vama.

Ovaj problem je oduvijek postojao. Koliko ljudi, toliko mišljenja, a sigurno se nećete svidjeti svima. Svaka osoba je individualna, tako da ne treba trovati svoj život i zavisiti od tuđeg mišljenja, treba imati svoje. 


Tajna ljubavi: dajte ljubav i ne popravljajte voljene osobe.

Niko nije poništio zakon karme: ono što šalješ u Univerzum to i primaš. I to u duploj kolicini. Naučite da prihvatate ljude onakvima kakvi jesu. Ako vam nešto ne odgovara, bolje je da porazgovarate iskreno i nađete zajedničko rješenje koje će odgovarati svima. Sve dok sam Čovjek svojom voljom ne poželi da nešto u sebi shvati i promijeni, nećete postići ništa dobro.


Tajna stvarnosti: misli se materijalizuju.

Kao što je Paolo Coelho napisao: „Ako osoba želi nešto, onda će cijeli svemir pomoći da se njegova želja ostvari.” Zato budite oprezni sa svojim željama i mislima.


Tajna prijateljstva: ne osuđujte i ne kritikujte.

"Ne sudite, da vam se ne sudi." Ponekad žurimo da osudimo neku osobu, njene postupke, a da ne znamo ni razloge zbog kojih je nesto ucinio ili nije ucinio. 

Ako osuđujete ljude, hoće li to nešto promijeniti u njima? Svi smo mi različiti ljudi, sa različitim manama i vrlinama, ali to je individualnost svakoga od nas. Ako želite da promijenite nešto na ovom svijetu, bolje je da počnete od sebe, jer: „vidimo trun u tuđem oku, a ne primjećujemo balvan u svom.”


Tajna ljepote: Volite sebe.

Naučite da prihvatite sebe onako kako vas je Bog stvorio. Vodite računa o svom duhovnom razvoju - to će biti korisno za vas i svijet oko vas.


Tajna bogatstva: prvo naučite da dajete, a onda da primate.


Ev mio jednog zaista složenog pravila za doba potrošača. Što više dajemo u ovom životu, više primamo - zakon bumeranga. A glavno nije samo davati, nego davati od srca, sa ljubavlju, i uopšte nije važno šta dajemo: materijalne stvari, znanje, iskustvo, ljubav – sve treba da dolazi iz srca na dobrobit svih živih bića.



Izvor : cluber.com.ua

Photo Pixabay 

Comments

Popular posts from this blog

RTG kod atelektaze pluca

Na slici kompletna atelektaza pluca lijevo. Za razliku od izliva perkutorni nalaz je drugaciji. Izliv daje perkutornu muklinu.  Za uho koje nije naviknuto na perkusiju obavezno simetricno perkutovati. 🥼 Takodje kod atelektaze nema potiskivanja srca u kontra stranu na snimku.

EKG kod plucne embolije

 

Tipovi anemije